Menu

Nieuws

Run op jongerenappartementen boven Clooney

Voor de nieuwe jongerenwoningen boven Clooney in het Stadshart is boven verwachting veel belangstelling. Dat verteld horeca ondernemer Rene Bogaart.

Bogaart kwam zelf met het plan om appartementen te realiseren in de voormalige kantoren boven zijn zaak. ‘Van de tachtig appartementen zijn er nog vier of vijf niet bezet. Maar ik verwacht dat dit niet lang meer gaat duren, omdat er al flink wat geïnteresseerde kijkers zijn geweest. ‘ De ondernemer is er blij mee. ‘Ik keek een half jaar lang iedere dag naar boven en zag dan die lege kantoren,’ vertelt hij. ‘Ik ben daarop naar de gemeente gestapt met het plan om er jongerenwoningen van te maken. Zo is het balletje gaan rollen.’

Samen met compagnon Sjaak Toetenel werkte hij het plan uit. Een jaar geleden begon hij met de uitvoering. Al snel lag er een schets voor tachtig iglo-appartementen van 18 tot 32 vierkante meter, inclusief badkamer en keukentje.

Feestelijk
Gisteren werden de appartementen feestelijk in gebruik genomen. Bogaart: ‘Het was af en toe hogere wiskunde, maar ik ben heel erg blij dat het allemaal gelukt is. De eerste bewoners zitten er nu al eventjes in en je merkt al direct dat het leeft en dat ze elkaar opzoeken. Dat is echt heel gaaf.’

Ondanks het succesvol transformeren van de leegstaande kantoren tot appartementen is Bogaart niet van plan om ook op andere plekken in de stad aan de slag te gaan. ‘Daar ben ik heel realistisch in. Ik ben een echte horecaman en dit was een tijdelijke uitstap. Ik heb al mijn tijd en energie nodig voor nieuwe projecten op dat gebied. Dat neem niet weg dat ik dit project samen met Sjaak met ontzettend veel plezier heb ontwikkeld. ‘

Persbericht vrijdag 17 januari 2014

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van dé nieuwe horecagelegenheid in Zoetermeer. In een toegankelijke en stijlvolle ambiance kunnen gasten zeven dagen per week vanaf ‘s morgens 8.30 uur terecht voor een ontbijt, lunch, diner en in het weekend nightlife.

Stijlvol, klasse en toegankelijkheid zijn de kenmerken die de compagnons Jan Van Asselt en René Bogaart willen doen uitstralen. Clooney is vernoemd naar de Amerikaanse acteur, regisseur en producent George Clooney. ,,Een concept met eerlijke prijzen, kwaliteit en snelle service’’, vertelt René Bogaart. ,,Toegankelijke gerechten, eigentijds gepresenteerd en natuurlijk rekening houdend met de wensen van de gast.’’ Clooney richt zich op een breed publiek. ,,We zijn een horecagelegenheid waar iedereen welkom is, van jong tot oud,’’ vult Van Asselt aan. Wie het weekend goed wil inluiden kan op vrijdag en zaterdag in de late uurtjes doorgaan. De passie en het enthousiasme straalt van de compagnons af als zij vertellen over Clooney. Op maandag 20 januari opent Clooney haar deuren aan het Stadhuisplein. Een locatie waar gasten van ‘s morgens tot ’s avonds, 365 dagen per jaar, terecht kunnen.

De inrichting is eigentijds maar ook tijdloos. Ook wel gezegd: klassiek hip, zegt René Bogaart. De gemeente was direct erg positief over de plannen van een overdekt terras, wat tevens als serre gebruikt zal worden. ,,Dit betekent dat het terras seizoen niet zes maanden zal duren maar het hele jaar doorgaat. Hiermee wordt het plein gedurende heel het jaar levendig’’ vertellen Jan Van Asselt en René Bogaart.

Aanstaande zaterdag vindt de feestelijke opening plaats voor genodigden. De Burgemeester van Zoetermeer, de heer Aptroot, zal om 19.00 uur de officiële opening verrichten. Vanaf maandag 20 januari verwelkomen Jan, René en hun brigade graag alle inwoners van Zoetermeer en omgeving.

OPENINGSTIJDEN

Maandag: 08:30 – 00:00
Dinsdag: 08:30 – 00:00
Woensdag: 08:30 – 00:00
Donderdag: 08:30 – 00:00
Vrijdag: 08:30 – 05:00
Zaterdag: 08:30 – 05:00
Zondag: 08:30 – 00:00